Selecteer een pagina

Normakk

Ze waren al goed in keuringen (airco, energie, klimaat, duurzaamheid), maar ze heetten nog geen Normakk. Samen met mijn kamergenoot Tekstbureau ZEEF bedachten we een bedrijfsnaam met een treffend gezicht, de huisstijl dus. Een coproductie, zoals we dat veel vaker doen. Normakk is het ‘zusje’ van Koude- en Warmtetechniek Noord-Nederland uit Nieuw-Roden, maar krijg dat maar eens op een stempel onder een keuringsrapport. Er blijft dan weinig plaats over voor de bevindingen van de inspecteur.

De vraag was: iets met Europese richtlijnen en normen, graag een beetje stoer-Scandinavisch, makkelijk te onthouden, streng maar rechtvaardig en vriendelijk. Bij de feestelijke oplevering van de naam bleek Yvonne van Normakk ook nog eens de meisjesnaam Makken te dragen. Toevallig.

De vraag ging verder: pakkende mailingen om de naam op de kaart te krijgen. Advertenties.

Laatste bijdrage van Studio Load: koffiemok als weggevertje voor klanten van Normakk. Geen gewone mok! Doe je er kokend water in, dan verschijnt – hoe kan het? – ineens glashelder de naam en het logo, met de groeten van Normakk. Dankzij nieuwe ‘druktechnieken’: ingenieuze thermische inkt, onzichtbaar verwerkt in het aardewerk. Pure tovenarij, maar ook weer niet.

Paul Top  •  Boterdiep 69-1  •  9712 LK Groningen  •  06 - 19 29 32 29  •  info@paultop.nl